Наше біорізноманіття, наша їжа, наше здоров’я

2019 / 05 / 22 - admin

 
    Біологічне різноманіття є основою життя. Його збереження є необхідним для існування людини. На жаль, інтенсивність використання компонентів біорізноманіття призводить до виснаження та вичерпання природних ресурсів: зникають та перебувають під загрозою зникнення численні представники флори і фауни та екосистеми, постійно зростає загроза генному фонду та ін. 20 грудня 2000 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 22 травня Міжнародним днем біологічного різноманіття. Цього дня було підписано Конвенцію про біологічне різноманіття. З нагоди відзначення цієї дати в школі було проведено тематичні уроки «Наше біорізноманіття, наша їжа, наше здоров’я». На уроках школярі дізналися, що різноманіття місцевих систем виробництва продуктів харчування знаходиться під загрозою, а втрата різноманіття раціону виступає одним із факторів ризику для здоров’я або безпосередньо призводить до захворювань. Тому необхідність збереження біорізноманіття та усвідомлення відповідальності за збереження цієї спадщини для нинішніх та прийдешніх поколінь – одне з найголовніших завдань людства.